28.1.14

Informatii utile

Sunteti asaltati de foarte multe informatii cu privire la acest copac minune ,originar din China , numit Paulownia . Trebuie sa tineti cont de un lucru foate important cand faceti alegerea soiului care urmeaza sa-l plantati . Ce va oferim noi este un soi obtinut prin clonare in vitro si este special conceput pentru a putea face fata conditiilor climaterice din tara noastra.Nu este nici simplu nici complicat de a infiinta si a intretine o plantatie de Paulownia ,daca sunteti corect si la timp informati . Trebuie sa cunoasteti cateva amanunte despre acest copac , care nu sunt deloc de neglijat , pentru a avea asteptarile indeplinite .
  • Necesitatile hidrice ale acestui copac sunt relative ridicate.Daca copacii nu sunt irigati corespunzator , ritmul de crestere nu va fi cel scontat .Udarea trebuie efectuata cu mare atentie si neaparat corelata cu debitul de apa provenit din precipitatii , pentru a se evita fenomenul de baltire , care daca este mai mare de 2 zile poate duce la sufocarea radacinii si in mod inevitabil la moartea plantei . Acesta este motivul pentru care ne deplasam la locatia unde urmeaza a se infiinta plantatia , pentru a lua monstre de  sol in vederea stabilirii cu exactitate a Ph-lui , a continutului de humus si a permeabilitatii . Dupa efectuarea acestor studii se pot face recomandari cu privire la modul sau metoda de efectuare a lucrarilor pentru pregatirea solului , de plantare si irigare .
  • Se vorbeste foarte putin de lucrarile care trebuie executate la nivelul solului cat si asupra plantelor . Dupa efectuarea operatiunilor de plantare , terenul trebuie mentinut curat pe o suprafata de circa 70 cm. in jurul plantei  si efectuate lucrari de aerare a solului , mentinandu-se  in acest fel  capacitatea solului de a absoarbi oxigenul si a-si mentine permeabilitatea .
  • Sa nu uitam de un alt aspect foarte important si anume - fertilizarea. Aceasta operatiune este esentiala pentru solurile care au un nivel scazut de nutrienti . Se pot folosi toate tipurile de ingraseminte organice cum ar fi gunoiul de grajd, sau administrarea de fosfati .
  • Pentru ca acesti copaci sa aiba o dezvoltare armonioasa si cu un trunchi lipsit de noduri , inca din al doilea an de la plantare trebuie facute operatiuni de curatare a lastarilor si a frunzelor . Aceasta operatiune trebuie facuta cu mare grija , sub supravegherea atenta a specialistilor nostri , pentru ca poate provoca incetinirea procesului de crestere a copacului .
  • In final nu trebuie sa uitam de un lucru foarte important, securizarea culturii.
Asadar persoanele care detin suprafete de teren de cel putin 1 ha si doresc sa investeasca o suma relativ mica , in infiintarea unei culturi de Paulownia , trebuie sa tina cont de absolut toate  sfaturile furnizate de catre specialistii nostri .
Facand o analiza amanuntita  asupra costurilor si veniturilor din aceasta investitie ,veti ajunge la concluzia ca la ora actuala , infiintarea unei culturi de Paulownia Cotevisa 2 este cea mai profitabila si la indemana oricui care iubeste natura si totodata crearea unei afaceri profitabile de lunga durata.


Pentru mai multe detalii nu ezitati in a ne contacta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu